NOUL RENAULT ARKANA, MODELUL SUV COUPÉ HYBRID AJUNGE ÎN EUROPA


Renault Arkana vine în Europa!
Curând și în Moldova!
SUV-ul Coupé sportiv și dinamic al mărcii Renault vine pe piața europeană echipat din plin cu tehnologie, într-o versiune HYBRID E-TECH și una R.S. Line cu un design și mai dinamic şi distinctiv.

Combinând fluiditatea, eleganța și robustețea, Noul Renault Arkana sfidează codurile tradiționale ale pieței SUV-urilor din Europa, cu un design rezervat până acum vehiculelor din segmentul premium. O premieră pentru un producător generalist! Această nouă ofertă, care completează gama compactă Renault (Mégane şi Kadjar), va face parte dintr-o piață a SUV-urilor în creștere rapidă la nivel mondial.

Interiorul Noului Renault Arkana se adresează deopotrivă şi familiilor, atât prin spațiul oferit, cât și prin volumul generos de încărcare. Echipat cu una dintre cele mai mari suprafețe de afișare din categoria sa, prin cele două ecrane de care dispune, Noul Renault Arkana are o planșă de bord care beneficiază din plin de tehnologie care pune accentul pe calitate și confort.

Noul Renault Arkana este echipat cu o ofertă hibridă unică în segmentul său, cu motorul E-TECH Hybrid 140 CP și 1.3 TCe 140 și TCe 160 cu sistem micro-hibrid de 12V. Tehnologia E-TECH Hybrid, care echipează deja Clio şi Captur, este o inovație Renault care a făcut obiectul a peste 150 de brevete și se bazează pe experiența Grupului în vehicule electrice și F1.

Noul Renault Arkana va fi lansat în Europa în prima jumătate a anului 2021.
Renault ARKANA
Galerie foto Renault ARKANA versiunea Europeană
Renault Arkana are o lungime de 4568 mm, o lățime de 1821 mm, un ampatament de 2720 mm și o înălțime de 1571 mm, garda la sol de 190 mm.

Pe piața europeană, Arkana va fi disponibil în 7 culori de caroserie: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red și Valencia Orange, ultima în exclusivitate pentru versiunea RS Line. Opțional, clienții pot alege un plafon negru, iar francezii oferă trei variante de jante de 17 inch și 18 inch.

Interior.

Renault Arkana propune o planșă de bord digitală cu ecran de 4.2 inch, 7 inch sau 10.2 inch, în funcție de versiune. În plus, ecranul central este disponibil în două versiuni: cu diagonală de 7 inch și poziționat orizontal sau cu diagonală de 9.3 inch și poziționat vertical.
Capacitatea portbagajului este de 513 litri.

Motor.

Renault Arkana iese în evidență printr-o gamă variată de motorizări hibride. La baza listei se află un motor TCe pe benzină cu patru cilindri de 1.3 litri care va fi disponibil inițial în varianta de 140 CP și 260 Nm și apoi și cu 160 CP, iar acesta este acompaniat de o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj EDC.
Ambele versiuni sunt micro-hibride prin intermediul unei baterii de 12 V montată sub scaunul pasagerului, care îmbunătățește sistemul Start-Stop și permite regenerarea energiei la frânare.
 Versiunea hibridă Arkana E-Tech de 140 CP împrumutată de la Clio, cu motor pe benzină cu patru cilindri de 1.6 litri acompaniat de două motoare electrice, dintre care unul joacă rol de generator și a primit numele HSG (High-Voltage Starter Generator).

De asemenea, Arkana suportă încărcarea wireless a telefoanelor și are patru porturi USB (două în față și două în spate).
Spațiul de 211 mm oferit la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate este cel mai mare din segment, în timp ce spațiul de la picioare este de 305 mm.

Astfel, SUV-ul pornește prin intermediul motorului electric principal, fără implicarea directă a motorului cu combustie internă, ceea ce asigură o reducere a consumului și a emisiilor de dioxid de carbon. În plus, bateria se încarcă în momentele de frânare.

Siguranță.

Printre sistemele de asistență și de siguranță incluse de Renault pe noul Arkana se numără Highway & Traffic Jam Companion, Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking System, Blind Spot Warning, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic sau Easy Park Assist.

Versiunea europeană a lui Renault Arkana va fi produsă la uzina din Busan, Coreea de Sud.