Renault va deveni sursa tehnologica pentru Mercedes.


Conform informatiei prestigiosului site auto autobild.de, conducerea concernului Mercedes-Benz, planifica extindrea gamei sale de autoturisme prin lansarea unui nou model, care in ierarhie s-ar plasa in segmentul "sub A class".
 Dar ce-i interesant, este ca "donator" a sasiului pentru urmatorul model va fi Renault Captur, mai exact platform acestuia.

In pofida faptului ca deocamdata nu sunt clare perspectivele actualului Mercedes GLA, din spusele lui Thomas Weber, seful centrului de dezvoltare si cercetare Mercedes-Benz, exista o nisa de consum, care poate fi mult mai interesanta pentru producator.

Este vorba de un model subcompact, care ar putea purta numele de X-Class. Bazandu-se pe platforma Renault-Nissan, producatorul german, va folosi inclusiv propulsoarele, cunoscute dupa gama de modele Renault. Printre principalii pretendenti: agregatul in trei cilindri de doar un litru si turboaspiratul  de 1,5 litri.

Insa aparitia acestui mini-crossover cu "steaua cu trei colturi" pe grila, nu se asteapta mai devreme de anii 2016-2018.