Motorizari

Captur Motorizari
Înapoi
CUTIA EDC
 
 
 

Confort, economie, reactivitate

Cutia de viteze Efficient Dual-Clutch (EDC) de la Renault este propusa in combinatie cu motoarele TCe 120 si dCi 90. EDC este o cutie automata cu 6 trept si dublu ambreiaj. Ea asigura confort, placere la volan si limiteaza impactul asupra mediului inconjurator. Cutia EDC raspunde instant comenzilor soferului, schimbarea treptelor de viteza realizandu-se automat, rapid si cursiv. Aceasta alege instant trapta adecvata tinand cont de tipul drumului si de stilul de condus (economic, standard sau dinamic). Are aceeasi reactivitate si suplete ca o cutie de viteze mecanica. Soferul poate oricand sa preia controlul prin intermediul modului impulsional.
Cutia EDC este in acelasi timp la fel de economica datorita:
  - dublului ambreiaj sec, care reduce frecarile parazit
  - elementelor de actionare electrice, cu consum scazut de energie Aceasta cutie de viteze cu o fiabilitate confirmata asigura cel mai inalt nivel de confort si eficacitate cerute de la o cutie de viteze automata.
EXCELENTA TEHNOLOGICA
 
 
 

Excelenta tehnologica a Renault in slujba tuturor

Captur este echipat cu motoare inovatoare, care imbina placerea la volan, economiile de carburant, scaderea emisiilor de CO2  si reducerea costurilor de utilizare. Astfel, Captur propune doua motoare pe benzina: Energy TCe 90 si TCe 120 si un motor diesel: Energy dCi 90. Rezultat al experientei de constructor de motoare a Renault, a, experientei sale de 35 de ani in Formula 1 si al celor 11 titluri de Campion mondial, aceste blocuri motor moderne si perfect optimizate utilizeaza noi tehnologii complementare, unele dintre ele preluate direct din moto-sport: - Downsizing-ul asigura aceeasi putere, desi implica reducerea cilindreei; - Termomanagementul vizeaza accelerarea cresterii temperaturii motorului si in consecinta a randamentului sau energetic;
- Stop&Start asigura economii de carburant la oprirea motorului la punctul mort, repornirea facandu-se aproape instantaneu, in mod fluid si fara vibratii; - In faza de decelerare, prin intermediul sistemului de recuperare a energiei la franare, denumit ESM (Energy Smart Management), alternatorul reincarca bateria care alimenteaza incalzirea, aerul conditionat, radio-ul, farurile, directia asistata electric; EDC, cutia de viteza automata cu dublu ambreiaj de la Renault, va face echipa cu motoarele dCi 90 si TCe 120 ale Captur. EDC reprezinta o schimbare radicala: este o cutie confortabila, reactiva si econoama totodata, cu un consum de carburant si nivel de emisii de CO2 comparabile cu cele inregistrate in cazul unei cutii manuale.
ENERGY TCe 90
 
 
 

Placere la volan si economie


Captur beneficiaza de performantele si consumul redus ale Energy TCe 90 care imbina placerea la volan si costurile de utilizare reduse.
Turbina cu inertie scazuta asigura reprize excelente inca de la regimurile joase. Cuplul motor de 130 Nm – responsabil pentru reprize vivace si accelerari dinamice – este disponibil pe o plaja de utilizare foarte larga. Nu mai este nevoie sa schimbati permanent vitezele pentru a obtine mai multa fluiditate si placere la volan! Caracterul economic al motorului Energy TCe 90 este evident: consuma numai 4,9 l/100 km*, iar emisiile de CO2 se ridica doar la 113 g/km*.
Sistemul Stop& Start rapid, eficace, silentios si sigur aduce motorul in stare de veghe de indata ce masina a fost oprita. Aceasta tehnologie, combinata cu sistemul de recuperare a energiei la franare/decelerare, permite reducerea la maxim a consumului, emisiilor de CO2, a noxelor si chiar a zgomotului. 
* Consum si emisii omologate conform reglementarilor aplicabile.
 
ENERGY dCi 90
 
 
 

Performante record

Pornind de best-seller-ul 1.5 dCi, produs in peste 1,1 milioane unitati in anul 2012, Renault a proiectat un nou motor, Energy dCi 90, mai performant si mai economic. Inovatiile tehnologice ale acestui motor permit, ca in aceleasi conditii de putere, consumul de carburant si  emisiile de CO2 sa fie reduse. Pentru realizarea acestei performante, motorul Energy dCi 90 cumuleaza o serie de tehnologii precum Stop & Start, recuperarea de energie la franare, EGR presiune joasa (Exhaust-Gas Recirculation), termomanagement, toate axate pe imbunatatirea randamentului energetic al motorului, pentru mai multa eficienta si placere la volan, dar si pentru dimunuarea consumului.
Energy dCi 90 asigura un cuplu motor de 220 Nm. Consumul redus este veritabilul atu al acestui motor: in ciclu mixt Captur afiseaza un consum de numai 3,7 l/100 km* si emisii de CO2 de doar 95 g/km*, un real record in categoria sa! * Consum si emisii omologate conform reglementarilor aplicabile.